Een verouderde groepenkast, ook wel stoppenkast genoemd heeft vaak geen aardlekschakelaars, of de aardlekschakelaars zijn dusdanig verouderd dat deze aan vervanging toe zijn.

Soms is de hoeveelheid stroom die de elektrische installatie verlaat, kleiner dan de hoeveelheid stroom die er in is gegaan. Dit heet lekstroom.

Een aardlekschakelaar is een schakelaar die automatisch in werking treedt wanneer hij lekstroom meet. De schakelaar springt om en schakelt de betreffende groep(en) uit.

 

Lekstroom is gevaarlijk omdat zaken onder stroom staan die niet onder stroom mogen staan.

Bijvoorbeeld een vloer die onder water staat, een lamp, een metalen behuizing van een wasmachine, of een koffiezetapparaat.

 

Met behulp van een aardlekschakelaar, kunnen onveilige situaties zoals brand of ongelukken met dodelijke afloop worden voorkomen. Vanwege het grote belang voor de veiligheid is een aardlekschakelaar sinds 1975 verplicht in nieuwe of gewijzigde installaties. Sinds 2005 moeten er zelfs minimaal twee aanwezig zijn. 

 

Heeft u een verouderde groepenkast zonder aardlekschakelaars óf met verouderde aardlekschakelaars? Wacht dan niet langer!

 

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan.


Na het invullen van onderstaand formulier ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte voor het vervangen van uw verouderde groepenkast. 

Heeft u liever dat wij bij u langskomen om de huidige situatie te bekijken en uw wensen te bespreken? Dat is uiteraard geen enkel probleem! Bel gerust naar: 06-29289223